Метрополітен не витратив жодної копійки на установку терміналів для безконтактного розрахунку за проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метрополітен не витратив жодної копійки на установку терміналів для безконтактного розрахунку за проїзд

Фінтех і Картки
807
Метрополітен не витратив жодної копійки на установку терміналів для безконтактного розрахунку за проїзд. Про це в інтерв’ю кореспонденту Finance.UA повідомила керівник прес-служби київського метрополітену Наталія Макогон.
“До метрополітену звернулася компанія MasterCard і запропонувала такий проект на спонсорській основі, тобто компанія сплатила всі впровадження цієї технології і це їхня технологія безконтактної картки. Метрополітен не вклавши ні в реалізацію, ні в обладнання, ми просто прийняли пропозицію, розуміючи, що це поліпшить якість обслуговування для наших пасажирів “, – повідомила вона.
Зі слів Наталії Макогон, компанія MasterCard розробляла правила і невеликі пам’ятки, які були роздані контролерам. Також, були проведені тренінги як користуватися терміналом і як пояснити пасажиру, якщо щось не виходить, надати пам’ятку.
“Звичайно, ми розуміємо, що з таким пасажиропотоком контролери можуть не встигнути відповісти на питання, не зрозуміти яка картка у пасажира. Є моменти, пасажири намагаються платити не безконтактною, а контактною карткою, тобто звичайною магнітною, якими ми в банкоматах користуємося, але я думаю, що ще за невелику кількість часу ці питання будуть зняті. Це техніка, до цього просто треба звикнути “, – пояснила керівник прес-служби київського метро.
Сама ж компанія MasterCard особливо не сподівається на успіх у роботі контролерів, але в прес-службі метрополітену уточнюють, що це поняття довготривале, має пройти час, щоб і співробітники, і пасажири звикли і освоїли нові технології.
“Це техніка, до цього просто треба звикнути. І ми як тільки відпрацюємо технологію на цих перших станціях, тоді впровадимо її на всі станції, щоб всім було зручно на всіх станціях користуватися цією технологією “, – заявила Наталія Макогон.
Більше з цієї теми ви зможете прочитати в нашій статті – Місяць потому: як працює PayPass в столичному метро
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас