До вересня вкладники Дельта Банку отримають 12 млрд грн компенсацій, - ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До вересня вкладники Дельта Банку отримають 12 млрд грн компенсацій, - ФГВФО

Кредит&Депозит
6255
Банки-агенти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) почали другий етап виплат компенсацій вкладникам збанкрутілого Дельта Банку.
До вересня поточного року ФГВФО розраховує виплатити компенсації на 12 млрд грн.
Про це “Фінансовому клубу” в рамках спецпроекту з моніторингу виплат вкладникам збанкрутілого Дельта Банку повідомив Андрій Оленчик, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізосіб.
«За нашими розрахунками, основну суму (компенсацій – Ред.), а це близько 12 млрд грн, ми виплатимо до початку вересня, коли закінчується термін роботи тимчасової адміністрації», – сказав Оленчик.
За його словами, вже завершено перший етап компенсаційних виплат за поточними та картковими рахунками, а також депозитами, термін дії яких закінчився до введення тимчасової адміністрації. Клієнти банку вже отримали 4,8 млрд грн. Зараз, за ​​словами Оленчика, почався другий етап виплат, в ході якого отримають кошти ті вкладники, термін дії договорів яких закінчився після введення тимчасової адміністрації.
Відповідаючи на запитання, скільки вкладників Дельта Банку мали вклади понад 200 тисяч гривень і не зможуть розраховувати на компенсації, Оленчик сказав: «33 916. Але це число може вирости за рахунок визнання нікчемними договорів певної категорії».
Представник ФГВФО уточнив, що близько 18 тисяч вкладників потрапили в так звані «сірі» та «чорні» списки, оскільки Фонд зафіксував за їхніми вкладами ознаки дроблення. Після детального вивчення кожного випадку одні вкладники отримають свої компенсації, а справи тих, хто дробив вклади, будуть передані правоохоронним органам.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас