Робомобілі Google за місяць побували у двох аваріях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робомобілі Google за місяць побували у двох аваріях

Технології&Авто
1192
Компанія Google оприлюднила щомісячний звіт про події з безпілотними автомобілями, які випробовуються на дорогах загального користування в Каліфорнії (США).
Повідомляється, що в червні робомобілі Google побували у двох аваріях. Одна з них сталася 4 червня, коли в кросовер Lexus, обладнаний системою автопілотування Google, врізався автомобіль на перехресті. В даному випадку машина з автопілотом зупинилася на заборонний сигнал світлофора, тоді як водій автомобіля ззаду по якоїсь причини вчасно не зреагував. Другий схожий інцидент стався 18 червня.
Відзначається, що в обох випадках винуватцями ДТП стали водії звичайних транспортних засобів. Ніхто з людей не постраждав, а автомобілі отримали мінімальні пошкодження.
Повідомляється також, що веб-корпорація Google почала тестування роботизованих машин в Остіні (штат Техас).
Відзначимо, що з моменту початку випробувань робомобіль Google в 2009 році такі машини проїхали в автономному режимі понад 1 мільйона миль, або понад 1,6 мільйона кілометрів. «За останні шість років ми добилися великого прогресу з нашою безпілотної технологією, і ми все ще вчимося. Кожен день ми катаємося по суспільних дорогах, ускладнюючи і удосконалюючи наше програмне забезпечення », – зазначає компанія Google.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас