Українці розробили мобільний навігатор, який враховує якість доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці розробили мобільний навігатор, який враховує якість доріг

Технології&Авто
754
Українські стартапери створили мобільний навігатор Navizor, який допоможе прокласти маршрут поїздки з урахуванням якості дорожнього покриття.
Додаток заздалегідь повідомить водієві про наближення до ділянки з поганою дорогою або допоможе його минути. Користувач також може сам оцінити якість дороги або подивитися статистику оцінок іншими. Поки додаток знаходиться на стадії бета-тестування, але вже доступно в Google Play.
Розробили навігатор співробітники однієї з аутсорсингових ІТ-компаній Івано-Франківська bvblogic. Ідея проекту народилася в 2013 році, коли один з творців Navizor намагався знайти оптимальний дорожній маршрут для поїздки під час відпустки, і жоден з існуючих навігаторів не надавав інформацію про якість дорожнього покриття. Як результат, вже до кінця 2013-го івано-франківські розробники створили свою першу версію сайту, на якому можна було поставити оцінку якості дороги на онлайн-карті.
А минулого тижня вийшла бета-версія мобільного Android-додатки Navizor beta, в якій є функції навігатора, оцінки якості доріг і статистики. Навігатор дозволяє прокладати рекомендовані автомобільні маршрути з урахуванням якості дорожнього покриття в режимах для автомобіля і пішохода. Також на онлайн-карті є колірне розділення ділянок дороги, залежно від їх якості, а при наближенні до поганої дороги Navizor beta видає попереджувальний сигнал.
Опція оцінки якості доріг дозволяє оцінити дорожнє покриття в балах від одного до п’яти, а оновлення інформації відбувається в режимі онлайн. Статистичні дані Navizor beta базуються на більш ніж 290 000 оцінок користувачів про більш ніж 96 000 кілометрів доріг в Україні.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас