Microsoft може поповнити ряди виробників Android-пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft може поповнити ряди виробників Android-пристроїв

Технології&Авто
410
Мережеві джерела поширили інформацію про те, що корпорація Microsoft може переглянути політику просування операційної системи Windows в мобільному секторі.
В даний час найпоширенішою операційною системою для смартфонів є Android: на цю платформу за результатами 2014 довелося 81,5% в загальній масі відвантажених апаратів. На другому місці знаходиться iOS з результатом в 14,8%. Що стосується Windows Phone, то на цю ОС за підсумками минулого року довелося лише 2,7%.
Отже, повідомляється, що Microsoft розглядає питання про більш активне просування своїх продуктів на платформі Android. На це вказують недавній випуск офісного пакету Microsoft Office для Android, а також рішення про створення для цієї платформи версії голосового помічника Cortana.
Більше того, ходять чутки, що Microsoft може навіть спробувати випустити власні смартфони і фаблет на базі Android. Це дозволить надавати поряд з традиційними Windows-сервісами служби компанії Google.
Втім, про повну відмову від застосування Windows на смартфонах Microsoft мова, звичайно ж, не йде. До того ж вже наприкінці липня світ побачить новітня операційна система Windows 10, яку можна буде застосовувати на найрізноманітніших пристроях – від десктопів і ноутбуків до смартфонів і планшетів. На цю платформу Microsoft покладає великі надії, в тому числі в мобільному сегменті.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас