Морально застарілі ІТ-системи банків вже ледве справляються з навантаженням, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Морально застарілі ІТ-системи банків вже ледве справляються з навантаженням, - FT

Кредит&Депозит
3189
Навіть найбільші банки світу останнім часом стикаються з навантаженнями на інформаційні системи, які близькі до критичної межі або навіть перевищують її, через що частішають технічні збої і збільшується час недоступності систем, пише Financial Times.
Минулого тижня збої спостерігалися, зокрема, в Royal Bank of Scotland і Commonwealth Bank of Australia.
У 2014 році банки витратили на ІТ близько $188 млрд, у тому числі $70,3 млрд в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, $64,3 млрд в Європі і $64,3 млрд в Північній Америці. У поточному році ці вкладення, як очікується, зростуть на 5%, прогнозує аналітична компанія Celent.
Однак проблема полягає не стільки в нестачі інвестицій, скільки в тому, що після кількох десятиліть розвитку, злиття, поглинань, запусків нових продуктів банківські ІТ-системи являють собою “клаптеву ковдру”, що ускладнює процеси та збільшує витрати на обслуговування і підтримку”, зазначає FT.
“Багато з цих програм завершені лише на три чверті, – заявив виданню керівник ІТ-напрямку одного з найбільших банків США. – Це одна з проблем технічного боргу, який накопичується з часом. Достатньо однієї помилки, і вся система обвалиться”.
Технічний борг означає погану продуманість структури системи, непродуману архітектуру програмного забезпечення або неякісну розробку ПЗ.
За даними Celent, витрати на підтримку застарілих і неповоротких систем складають до трьох чвертей банківських витрат на ІТ. Таким чином, лише чверть капіталовкладень направляється на інновації.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас