Найдорожча в світі колекція автомобілів буде виставлена на аукціон у серпні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожча в світі колекція автомобілів буде виставлена на аукціон у серпні

Технології&Авто
431
Найдорожча в світі колекція автомобілів, що налічує 23 унікальні післявоєнні машини, буде виставлена на продаж аукціонним домом Sotheby’s в серпні, її вартість попередньо оцінюється в рекордні $65 млн.
Колекція буде продана під час найпрестижнішої виставки Concours d’Elegance, яка щорічно проходить в каліфорнійському місті Пеббл-Біч. Ім’я її власника не розкривається, але за даними джерел, він є американцем.
Поки відомо тільки про декілька автомобілів, які будуть виставлені на продаж, і вже з цієї інформації зрозуміло, що колекція не має собі рівних у світі. Зокрема, в колекцію входить легендарний автомобіль McLauren F1, причому найдорожчої версії LM з двигуном підвищеної потужності, яких у світі налічується всього 5 одиниць. Ця модель з 1993 по 2005 рік утримувала рекорд швидкості серед суперкарів. Вартість виставленого на продаж автомобіля 1998 року випуску оцінюється в $12 млн.
Інший колекційний автомобіль, Ferrari Enzo, є 400-м і останнім екземпляром даної моделі, що зійшов з конвеєра. Компанія Ferrari подарувала цей автомобіль папі Іоанну Павлу II з автографом колишнього глави компанії Луки Монтедземоло. Після смерті понтифіка автомобіль був проданий невідомому американцеві за $1,1 млн.
Також в колекції присутні найперша і остання машини моделі Bugatti Veyron, яких налічується 300 одиниць, один з 20 існуючих автомобілів Lamborghini Reventon, шість класичних моделей Ferrari, рідкісна модель Porsche 959, шведський суперкар Koenigsegg CCXR і перший суперкар від британської Jaguar, Jaguar XJ220.
“Більшість найвідоміших колекцій автомобілів збиралися у всіх на виду, під пильною увагою автолюбителів, – сказав представник Sotheby’s Шелбі Майерс. – Дана ж колекція створювалася в таємниці, з хірургічною точністю і пристрастю до досконалості, включає в себе рідкісні екземпляри, найкращі у своєму класі. Це найзначніша і найцінніша приватна колекція з усіх, будь-коли представлених на аукціоні”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас