Дрони і шоломи віртуальної реальності: українські стартапери показали свої розробки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрони і шоломи віртуальної реальності: українські стартапери показали свої розробки

Технології&Авто
752
У столичному МВЦ відбулася одна з найбільших заходів у сфері IT – виставка iForum. На ній молоді українські стартапери намагалися здивувати публіку власними та імпортними новинками у сфері сучасних технологій.
Найбільший ажіотаж в публіки викликали безпілотники, 3D-принтери і шоломи віртуальної реальності.
“Ми представляємо продукцію світового лідера з виробництва квадракоптерів, – розповів Ігор Зайцев, директор однієї з компаній-учасниць форуму. – Вони дозволяють проводити фото- і відеозйомку різних локацій. Ця техніка – не військова, але, на жаль, вона використовується в зоні бойових дій “.
“Конкуренція на ринку вже присутня. Є компанії, які займаються розробкою рішень для сільгосппідприємств, промисловості і будівельних компаній. В основному вони працюють на базі імпортних технологій. На жаль, зараз немає розробок, які б використовували чисто українські технології та комплектуючі”.
Не менше уваги привертають шоломи віртуальної реальності. Над доопрацюванням цієї технології в США працюють вже не перший десяток років і зараз європейський і американський ринки рясніють пропозиціями подібних пристроїв, цікавих, в основному, геймерам. В Україні ж шоломи віртуальної реальності поки що більше в дивину.
Як і квадракоптери, шоломи віртуальної реальності працюють на базі смартфонів.
“Самі окуляри коштують близько 300 доларів, але є і більш бюджетні паперові моделі, які стоять по 10 доларів. В основному їх використовують на різних заходах. В Україні ринок ще не розвинений, хоча в Європі та Америці їх набагато частіше купують для домашнього використання. Там вже з’явилася спеціальна ігрова зброя на додаток до шоломів, для створення ефекту присутності у відео-іграх “, – резюмує стартапер.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас