В Іспанії винайшли одноразовий біорозчинний пульт для телевізора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії винайшли одноразовий біорозчинний пульт для телевізора

Технології&Авто
3083
В Іспанії дві подруги з Валенсії винайшли одноразовий біорозчинний пульт дистанційного керування для телевізора.
Інженер за фахом Алісія Мора і фахівець з маркетингу Марія вирішили створити це зручне і функціональне пристосування з картону після того, як дізналися, що готельні пульти ДУ є справжніми розсадниками бактерій. Дослідження, проведене в 2012 році співробітниками Університету Х’юстона, показало, що пульти від телевізора в кімнатах готелів є найбільш вірогідними місцями скупчення мікробів. Пульти ДУ поряд з вимикачами, унітазами і раковинами у ванних кімнатах виявилися найнебезпечнішими джерелами хвороботворних бактерій.
Дослідження показали, що на пульті від телевізора можна знайти 68 КУО на кв. см. бактерій (КУО – колонієутворюючих одиниць), у той час як на кришці унітазу в громадському туалеті цей показник у вісім разів менше – 8 КУО на кв. см.
Дізнавшись про результат цього американського дослідження, подруги і вирішили убезпечити від бактерій пульти в громадських місцях. Як повідомляє Spain Media, винахід Алісії і Марії називається bwito. Одноразовий пульт ДУ виконаний з картону, тому виріб є майже на 100% біорозчинний. Його розміри – 12,5 см в довжину і 3,5 см в ширину, а вага – всього 15 гр.
Цей винахід вже оцінили в багатьох країнах світу, а п’ять готелів Мексики закупили ці одноразові пульти, підрахувавши, що вони вигідні не тільки з точки зору гігієни, а й обходяться у багато разів дешевше ніж звичайні пристрої.
Після використання чудо-пульт можна встромити в квітковий горщик і поливати. І тоді з нього виросте м’ята, майоран або петрушка, насіння яких спочатку поміщене в картон, з якого роблять ці пульти ДУ. Єдина його частина, що не розкладається – мікробатарейка, її доведеться витягти перед тим, як посадити або розчинити пульт у воді.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас