Забудовникам, які прив'язали ціни на квартири до гривні загрожує банкрутство, - підбірка найцікавіших коментарів з теми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забудовникам, які прив'язали ціни на квартири до гривні загрожує банкрутство, - підбірка найцікавіших коментарів з теми

Нерухомість
3854
Цілу зливу коментарів від наших читачів як і раніше викликають теми, що пов’язані з нерухомістю. Цього разу предметом для дискусії стала думка експерта SV Development Сергія Костецького про те, що забудовники, які прив’язали ціни на свої квартири до гривні, мають високі шанси збанкрутувати.
“Така фіксація цін в нинішній ситуації призведе до банкрутства будівельних компаній і заморожування багатьох об’єктів. В економ-сегменті частка імпортних будматеріалів досягає 30%, але багато забудовників до того ж отримували кредити у валюті, тому в структурі собівартості квадрата частка валюти доходить до 70-80%. У результаті собівартість столичних новобудов становить ніяк не нижче 800 у. о., в той час як багато об’єктів продаються з розрахунку 400-500 у.о./кв.м”, – вважає експерт.
Пропонуємо вашій увазі підбірку найцікавіших коментарів – орфографія та пунктуація збережені.
Polly Как застройщики могли получить кредит в валюте если у них нет валютной выручки? Такие кредиты невозможны с 2008 года.
Ursus Не пойму, зачем застройщикам было брать кредиты в валюте. Ведь на экспорт они ничего не продают, соответственно чтоб вернуть кредит в валюте ее нужно покупать. А для покупки импортных стройматериалов могли же взять кредит в гривне, купить на нее валюту и не было бы никаких проблем, продаете квартиры за гривны, возвращаете кредиты в гривнах.
fm_956 Офіційно не можна, але і гривні Вам просто так ніхто не дасть в великих сумах, тому беруть в валюті, наприклад від інвесторів (так буває в усіх бізнесах, де потрібні великі вкладання). Тому і віддавати потрібно нормальні гроші, а не наші. От Вам і банкротство, причому боюсь дуже скоро всієї економіки.
PtashkaO ЮрЛицам выдавать можно. Если нет выручки в валюте – ставка резервирования у банка выше. И все.
ak-alexey Как-то пренебрежительно вы говорите о более высокой ставке резервирования! :wink:
А по факту банки избегают кредитовать в валюте на таких условиях! Разве что под залог валютного депозита без проблем дадут!
c2k “продал, заработал кучу бабла” – это еще далеко не факт. Таких “хитрых” уж очень много стало. К-во предложения новостроев зашкаливает — есть на любой вкус и кошелек (для Киева и его ближайшего пригорода от 6000 грн / кв. м и в космос).
А вот с потенциальным покупателем ситуация обратная. Платежеспособных все меньше и меньше. Да и ситуация в стране не добавляет оптимизма.
alexwebru Нормальная ситуация, цены хоть вернутся к реальным, а то во времена бурных кредитов раздули искусственно пузырь дальше некуда. В итоге, получилось, что все, кто работают “на дядю” а таких в стране большинство за всю жизнь не смогут себе на хату заработать, а это уж очень не правильно. Я например очень рад, что вся эта жлобня, которая ломила цены на хаты – теперь обломится!
Як відомо, менше ніж за рік гривня девальвувала в чотири рази. Ще 6 лютого 2014 р. її курс становив 7,99 грн/дол.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас