Банкіри пропонують законодавчо закріпити реструктуризацію валютних кредитів для позичальників "соціального житла" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри пропонують законодавчо закріпити реструктуризацію валютних кредитів для позичальників "соціального житла"

Кредит&Депозит
2725
Реструктуризацію валютних кредитів для позичальників, які брали позики під “соціальне житло”, пропонують закріпити законодавчо. Про це під час круглого столу повідомила виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Олена Коробкова.
“Проблему валютних кредитів потрібно вирішувати, розділивши відповідальність між банками, позичальниками і між державою … Тому що вирішити проблему тільки за рахунок банків, перевести все по курсу 5, (то тоді – ред.) збитки банків складуть 90% і ми прийдемо до того, що у нас не позичальники валютні будуть стояти, а валютні депозитники будуть стояти під Нацбанком і Верховною Радою”, – зазначила Коробкова.
“Тому ми пропонуємо ввести таке поняття, як “соціальне житло”. Під цей закон будуть підпадати квартири до 60 кв м і будинки до 120 кв м і таким позичальникам буде прощатися 50% від курсової різниці. Для решти позичальників, які не потрапляють під поняття соціального житла буде передбачена можливість списання різниці до 25%”, – сказала представник НАБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас