Сміливий виступ президента Франції: Європейський центробанк оголосить про запуск програми QE в четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сміливий виступ президента Франції: Європейський центробанк оголосить про запуск програми QE в четвер

Кредит&Депозит
3051
Європейський центробанк на своєму засіданні у четвер, 22 січня, оголосить про запуск програми купівлі активів. Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд.
У своєму виступі перед главами великих французьких компаній в Єлисейському палаці, присвяченому офіційними оцінками уряду Франції стану економіки країни, Олланд також торкнувся теми запуску програми кількісного пом’якшення (quantitative easing, QE) з боку ЄЦБ:
“У четвер ЄЦБ ухвалить рішення про покупку суверенних держоблігацій. Цей крок сприятиме суттєвому збільшенню обсягів ліквідності для європейської економіки і створить сприятливі умови для зростання”.
Олланд також додав, що Франції не варто покладатися тільки на дії ЄЦБ та інші зовнішні чинники в плані поліпшення економічної активності. Він також заявив, що, за прогнозами уряду, темпи зростання ВВП Франції в 2015 р виростуть до 1%
Коментарі з приводу монетарної політики ЄЦБ прозвучали в середині послання Олланда і виявилися несподіваними для багатьох інвесторів. Непрямі натяки і фактори на користь запуску програми QE з боку ЄЦБ на початку 2015 – у вигляді падіння темпів інфляції в єврозоні, заяв чиновників центробанку, і, нарешті, несподіваних дій ЦБ Швейцарії – в останні тижні вже циркулювали на ринку.
Однак, до заяви Олланда,що прозвучали, європейські політики утримувалися від будь-яких попередніх заяв чи коментарів з приводу монетарної політики ЄЦБ.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас