Банк Японії може продовжити на рік кредитні програми, термін дії яких закінчується в березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії може продовжити на рік кредитні програми, термін дії яких закінчується в березні

Кредит&Депозит
146
Банк Японії розглядає можливість продовження двох програм кредитування, термін дії яких закінчується в березні 2015 року, повідомляє обізнані джерела.
Програми, яку ввів ще минулий глава японського ЦБ Масаакі Сіракава, покликані стимулювати нарощування компаніями капітальних витрат і збільшення банками обсягів кредитування.
За даними на 5 грудня 2014, обсяг кредитів, виданих Банком Японії в рамках програми Growth-Support Funding Facility, склали 5,8 трлн ієн ($ 49 млрд). В рамках цієї програми японський ЦБ має можливість видати кредити в японській валюті на суму 8 трлн ієн, а також позики в доларовому вираженні на $ 12 млрд.
Обсяг кредитів, виданих японським ЦБ в рамках другої програми – Stimulating Bank Lending Facility, – на 16 грудня минулого року склав 19 трлн ієн.
Дві програми доповнюють рекордні обсяги стимулювання, які зберігаються Банком Японії, мета яких – відновити інфляцію в країні до цільового рівня, що становить 2%.
У грудні японський центробанк залишив мету збільшення грошової бази на 80 трлн ієн ($ 672 млрд) на рік.
Глава Банку Японії Харухико Курода заявив у четвер, що Центробанк буде зберігати обсяги стимулювання на колишньому рівні до тих пір, поки інфляція в Японії не стабілізується на рівні 2%.
Він також зазначив, що японський ЦБ продовжить відстежувати ризики і при необхідності буде коректувати свою політику.
За даними джерел, термін дії двох зазначених вище програм може бути продовжений ще на рік.
Однак остаточного рішення про продовження їх терміну поки немає, воно, ймовірно, буде прийнято за підсумками засідання японського ЦБ 16-17 березня, відзначають джерела.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас