Міжнародне рейтингове агентство підтвердило рейтинги банку ПУМБ, прогноз - "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародне рейтингове агентство підтвердило рейтинги банку ПУМБ, прогноз - "негативний"

Кредит&Депозит
1563
Міжнародне рейтингове агентство Moody ‘s Investors Service 15 грудня підтвердило рейтинги ПАТ “Перший Український Міжнародний Банк” (ПУМБ, Київ), говориться в повідомленні агентства.
Довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті підтверджений на рівні “Caa3”, довгостроковий рейтинг депозитів у національній валюті – “Caa3”, довгостроковий рейтинг депозитів в іноземній валюті – “Са”, рейтинг за національною шкалою (NSR) – “Caa3.ua” .
Прогноз по депозитних і борговими рейтингами ПУМБ залишився “негативним”.
Рейтинг фінансової стійкості банку (BFSR) підтверджений на рівні “E”, зі стабільним прогнозом, проте в даний час це еквівалентно базової оцінки кредитоспроможності (BCA) на рівні “Са” (раніше “Caa3”).
Короткостроковий рейтинг за зобов’язаннями в національній та іноземній валютах – Non Prime.
Як наголошується в повідомленні, рейтингова дія обумовлена нещодавнім пропозицією ПУМБу про реструктуризацію єврооблігацій на $250 млн з терміном погашення 31 грудня 2014. ПУМБ заснований в 1991 році. Найбільшим його акціонером на 1 жовтня 2014 було ТОВСКМ Фінанс” (92,24%).
Згідно з даними Нацбанку України, станом на 1 жовтня 2014 року по розміру загальних активів ПУМБ займав дев’яте місце (37,946 млрд грн) серед 166 діючих у країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас