Moody's: частка проблемних кредитів в Україні може досягти 55% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: частка проблемних кредитів в Україні може досягти 55%

Фондовий ринок
834
Рівень фінансової стабільності в банківській системі більшості європейських країн поліпшується, але проблемами залишаються зростаючі ризики потенційної необхідності порятунку банків і слабкі показники їх прибутковості. Про це йдеться в прогнозі для європейської банківської системи на 2015 рік від Moody’s.
«Слабкі макроекономічні умови продовжать чинити тиск на європейський банківський сектор в 2015 році, а в цілому низькі прибутки банків вказують на те, що сектор поки залишається структурно вразливим», – зазначає серед іншого виконавчий директор групи Moody’s по фінансовим інститутам Європи, Близького Сходу та Африки Карола Шулер.
Серйозними перешкодами для розвитку банківського сектора в 2015 році залишаться українська криза і геополітичні ризики; якість банківських активів і капітал залишаться під тиском. В Україні масова реструктуризація кредитів не дає повною мірою оцінити масштаб проблемних кредитів; Moody’s очікує, що їх частка зросте наступного року приблизно до 55% сукупного валового портфеля (у 2013-му показник становив 35%).
Щодо Центральної та Східної Європи в повідомленні Moody’s вказується, що економіки та банківські системи регіону знаходяться на шляху відновлення, незважаючи на ключовий ризик у вигляді тісних торговельних зв’язків відповідних країн з ключовими економіками Євросоюзу, що зіткнулися з несприятливими макроекономічними умовами. Банківські системи країн з високою часткою валютного кредитування (Угорщина і Румунія) будуть більш схильні до ризиків волатильності валютних курсів в 2015 році, що посилиться скороченням фондування місцевих банків з боку материнських структур.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас