"Київоблгаз" планує інвестувати 72 млн грн в безпеку газопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київоблгаз" планує інвестувати 72 млн грн в безпеку газопостачання

Кредит&Депозит
187
ПАТ “Київоблгаз” в 2015 році на реконструкцію, модернізацію, капітальний ремонт і заміну об’єктів газопостачання, оснащення приладами обліку газу та поліпшення роботи служб підприємства планує направити близько 72 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі компанії.
Основним акцентом інвестиційної програми компанії є встановлення побутових лічильників газу та комплекс заходів щодо підвищення безпеки газопостачання Київської області.
Проект інвестпрограми підприємства на наступний рік доступний на сайті компанії. З ним може ознайомитися кожен споживач і надати свої пропозиції та зауваження до 17 грудня 2014 за вказаними координатами на сайті.
В рамках проекту інвестпрограми ВАТ “Київоблгаз” планує зокрема провести капітальний ремонт устаткування 43 газорегуляторних пунктів (підтримують стабільний тиск в системі), здійснити реконструкцію 67 станцій катодного захисту (запобігають корозію газопроводів), придбати 158 сучасних приладів діагностики і обстеження та впровадження систем протиаварійного захисту систем газопостачання. Також інвестиційна програма передбачає встановлення понад 15 тисяч лічильників газу для населення.
“Незважаючи на складне фінансове становище компанії, ми маємо намір продовжити інвестиції в комплексні заходи по підвищенню безпеки газопостачання, – зазначає голова правління ПАТ“Київоблгаз“Володимир Машталірук – адже пріоритетом нашої роботи є цілодобове безперебійне забезпечення газом наших споживачів”
Втім, для реалізації запланованих заходів потрібні значні капіталовкладення. Сьогодні на тлі падіння обсягів поставок газу (за 9 місяців 2014 на 11,5%), подорожчання матеріалів і обладнання та незмінності тарифів ПАТ “Київоблгаз” катастрофічно не вистачає ресурсів для покриття витрат на утримання газових мереж, проведення своєчасних ремонтів, не кажучи вже про закупівлю сучасного дорогого обладнання і комплексної модернізації.
У зв’язку з цим тарифи на постачання та транспортування газу вимагають негайного перегляду. Якщо не скорегувати тарифи до економічно обґрунтованого рівня, під загрозу ставиться реалізація інвестиційної програми і забезпечення стабільного функціонування газотранспортної системи Київської області.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас