Вкладникам Південкомбанку, який лопнув, виплатили 60% суми відшкодування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладникам Південкомбанку, який лопнув, виплатили 60% суми відшкодування

Кредит&Депозит
798
Фонд гарантування вкладів виплатив клієнтам Південкомбанку, одного з найбільших банків, які лопнули, цього року, 460 млн грн.
Про це повідомила прес-служба Альфа-Банку, через який здійснюються виплати.
Повернення депозитів вкладникам Південкомбанку розпочався минулого тижня. За перші три дні по програмі Фонду гарантування вкладів свої вклади отримали понад 5000 осіб. За даними фінустанови, обсяг виплат тільки за перші три дні перевищив 460 млн грн. “У найближчий місяць більше 25-ти тис вкладників Південкомбанку отримають в загальній сумі 1,5 млрд грн компенсацій. Сьогодні вкладникам Південкомбанку виплачено 60% від загальної суми відшкодування», – кажуть у фонді.
Виплати через Альфа-Банк триватимуть до 17 листопада. Після цього окремі вкладники зможуть звернутися у ФГВФО з письмовим зверненням про виплату компенсацій, кожне таке звернення буде розглядатися індивідуально.
У банку, який займається виплатами вкладникам, підкреслюють, що виконають зобов’язання перед фондом, незважаючи на ажіотаж, який спостерігався в перші дні виплат. “Розуміємо, що це збільшить навантаження на нашу мережу, але ми й раніше мали досвід обслуговування великих клієнтських потоків. Наприклад, був час, коли нам доводилося видавати по 70 тисяч кредитних карт протягом двох місяців. До 17 листопада будуть виконані всі компенсації в рамках співпраці з фондом”, – зазначають в прес-службі банку.
Раніше Альфа-Банк співпрацював з ФГВФО щодо повернення вкладів клієнтам Брокбізнесбанку і “Форуму”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас