Уряд виділить 10 млрд гривень в Фонд гарантування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд виділить 10 млрд гривень в Фонд гарантування вкладів

Кредит&Депозит
780
Уряд України планує в найближчі дні виділити до 10 млрд гривень для фінансування фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Про це заявив в понеділок у Вашингтоні міністр фінансів України Олександр Шлапак.
«На цьому тижні уряд направить близько 10 млрд гривень до фонду гарантування вкладів, оскільки доводиться чистити «авгієві стайні», виводити з ринку велику кількість банків, у тому числі банки-відмивальники, через які минулого року було відмито, за нашими оцінками, більше 300 млрд гривень», – зазначив міністр.
Він зазначив, що в цих банках «існують вкладники, яким треба повертати гроші (до 200 тис. гривень), і уряд робить це шляхом підтримки фонду гарантування вкладів».
За його словами, кошти на це уряд виділить, в тому числі за підтримки програм Світового банку.
Глава мінфіну пояснив, що перед цим «було проведено стрес-тест групи 15 найбільших банків України, результати якого показали необхідність докапіталізації близько 56 млрд гривень».
Він зазначив, що ці банки можна розбити на три групи: державні, з іноземним капіталом, а також комерційні банки України.
Державні банки: «Ощадбанк», який зазнав великих втрат у Криму, «Укрексімбанк» і «Укргазбанк», зазначив міністр, докапіталізує уряд. Інша група – це банки з іноземним капіталом, в т.ч. російським.
«Всі материнські банки цих установ готові самостійно докапіталізувати їх», – підкреслив він.
Крім того, за його словами, існує кілька великих українських банків, «за якими є питання, і саме на це спрямована програма Світового банку з розвитку фінансового сектора».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас