Deutsche Bank: Ебола вдарить по золоту і какао Африки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank: Ебола вдарить по золоту і какао Африки

Банківські метали
1033
За оцінками аналітиків німецького Deutsche Bank, поточна епідемія лихоманки Ебола в Західній Африці може мати помітний негативний вплив на видобуток золота і какао.
Крім прямої загрози життю громадян Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне найбільш сильний за всю історію спостережень спалах лихоманки Ебола може мати наслідки в масштабі глобальної економіки.
Агентство Marketwatch наводить дані доповіді Deutsche Bank, в якому зазначаються ризики для економіки регіону. У статті “Ebola could pose threat to cocoa and gold production” зазначається, що випадки захворювання зафіксовані вже в трьох округах Ліберії, на частку яких припадає 90% від загального обсягу виробництва какао в країні.
У разі поширення лихоманки на сусідні країни постраждають провідні виробники какао і золота. Зокрема, округ Німба в Ліберії, в якому вже були зафіксовані випадки захворювання лихоманкою, межує з Кот-д’Івуаром. Дана африканська держава посідає перше місце в світі з експорту какао і третє – за експортом кави. Якщо Ебола досягне таких західноафриканських країн, як Гана і Малі, постраждають як 10-й і 15-й виробник золота відповідно.
У п’ятницю, 3 жовтня, агентство Dow Jones Newswires розповсюдило інформацію про те, що через лихоманку Ебола корпорація ExxonMobil збирається відкласти плани з буріння в даному регіоні, включаючи роботи на шельфі Ліберії.
Днем раніше про ризики, які представляє Ебола, говорила глава МВФ Крістін Лагард. Директор-розпорядник фонду назвала їх одним із геополітичних ризиків, зазначивши: “… Епідемія Еболи в Африці становить суттєву загрозу – поки тільки на регіональному рівні. Однак потенційно вона може стати серйозною проблемою і в глобальному масштабі, якщо не будуть прийняті скоординовані дії та вона не вийде з-під контролю”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас