Суд заарештував майно 7 АЗС "БРСМ-Нафта" в Київській області - прокуратура — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував майно 7 АЗС "БРСМ-Нафта" в Київській області - прокуратура

Енергетика
1210
Суд заарештував майно семи АЗСБРСМ-Нафта” в Київській області за клопотанням слідчих прокуратури, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.
Згідно з повідомленням, арешт майна проведений в рамках розслідування 10 кримінальних справ, розпочатих після масштабної перевірки АЗС мережі на предмет дотримання законодавства у сфері техногенної безпеки, а також за фактом реалізації палива неналежної якості.
“Під час перевірки виявлені грубі порушення правил пожежної та техногенної безпеки, що створюють реальну загрозу виникнення надзвичайної ситуації, загибелі людей”, – йдеться в повідомленні.
Причиною прокурорської перевірки став вибух на АЗСБРСМ-Нафта” в Переяслав-Хмельницькому, що стався в квітні і забрав життя шести людей. На цій же АЗС, за даними прокуратури, виявлений бензин, який не відповідає держстандартам і техумовам.
Як повідомлялося, більше 20 автозаправних комплексів (“БРСМ-Нафта”) в Харкові та Київській області закрито через перевірки правоохоронцями.
БРСМ-Нафта” називає причинами перевірок недодачу копійчаної здачі покупцю, а також те, що раніше нібито не фіксувалися порушення пожежних норм. У компанії вважають, що перевірки проводяться в інтересах недобросовісних конкурентів.
Українські ЗМІ пов’язують мережу “БРСМ-Нафта” з екс-міністром енергетики та вугільної промисловості України Едуардом Ставицьким. Однак у самій компанії таку зв’язок спростовують.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас