Альфа-Банк Україна не зміг розмістити облігації на 300 млн грн, готує більший випуск — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк Україна не зміг розмістити облігації на 300 млн грн, готує більший випуск

Кредит&Депозит
927
Альфа-Банк (Київ, група Альфа-Банк) прийняв рішення про скасування реєстрації випуску облігацій серії “L” загальною номінальною вартістю 300 млн грн і подав відповідні документи до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), повідомляється в прес-релізі банку.
За даними на веб-сайті організатора торгів облігаціями – фондової біржі “Перспектива” (Дніпропетровськ) – розміщення цінних паперів проходило в період з 9 вересня 2013 по 4 вересня 2014 року. Протягом цього часу банку не вдалося продати жодної облігації.
Як уточнили директор біржі Станіслав Шишков, в даний час розміщення корпоративних облігацій на привабливих цінових умовах об’єктивно ускладнено по ряду причин.
“Це і висока конкуренція за фінансові ресурси з боку держави і зростання прибутковості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), також невизначеність з валютним курсом та інші ризики, пов’язані з військовими діями і зниженням ділової активності в окремих регіонах і галузях”, – пояснив він.
Разом з тим, за словами начальника управління по роботі з фінансовими інститутами банку Ольги Харіної, які наведені в прес-релізі, Альфа-Банк Україна продовжує розглядати можливості по залученню фінансування на облігаційному ринку, які періодично з’являються в умовах динамічних економічних перетворень, і готує реєстрацію нових серій облігацій.
Як повідомлялося, правління банку 13 травня 2013 прийняло рішення розмістити п’ятирічні облігації серій “К” і “L” на загальну суму 600 млн грн. Залучені кошти банк планував направити на збільшення кредитного (90% коштів) та інвестиційного (10%) портфелів.
Цінні папери випущені в бездокументарній формі по 300 тис. в кожній із серій.
Умови випуску облігацій припускали розміщення в самому банку і обіг на фондовій біржі “Перспектива” (Дніпропетровськ).
Облігації серії “К” були розміщені у вересні 2013 року.
Альфа-Банк (до січня 2001 року – Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році, входить у приватну міжнародну банківську групу Альфа-Банк, яка об’єднувала банківські установи в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії, Нідерландах. Єдиним акціонером банку станом на 1 липня 2014 роки є ABH Україна Лімітед (Кіпр).
Згідно з даними Нацбанку України, станом на 1 липня 2014 року по розміру загальних активів Альфа-Банк займав 11-е (35,259 млрд грн), Банк Кіпру – 63-е місце (2,849 млрд грн) серед 173 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас