Кабмін спростив порядок отримання житлової субсидії: нова схема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростив порядок отримання житлової субсидії: нова схема

Особисті фінанси
1870
Кабінет міністрів України змінив порядок визначення доходів сім’ї для отримання житлової субсидії і спростив порядок отримання житлової субсидії. Про це на брифінгу заявила міністр соціальної політики Людмила Денисова.
Вона нагадала, що право на отримання житлової субсидії отримали громадяни за умови, якщо плата за комунальні послуги не перевищувала 15% доходу (для працездатних громадян) і 10% для непрацездатних.
Міністр додала, що згідно з новим порядком тепер для визначення відсотка платежу необхідно визначити середньомісячний сукупний доход на одного члена сім’ї, для чого сукупний доход сім’ї потрібно розділити на кількість членів сім’ї та на 6 і розраховувати обов’язковий відсоток платежу.
Для цього потрібно середньомісячний дохід на одну людину за шість місяців поділити на прожитковий мінімум на одну людину і на 2, а результат помножити на базовий коефіцієнт 15%.
Також, як зазначили в Мінсоцполітики, спрощено порядок отримання житлової субсидії.
Для отримання житлової субсидії громадянин з 1 жовтня має звернутися до органу соцзахисту за зареєстрованим місцем проживання та подати 3 документа: заяву, декларацію про доходи та майновий стан, в разі якщо є працездатні особи, мають бути довідки про доходи кожної особи.
“Це 3 документа, які орган соціального захисту повинен вимагати від громадян”, – зазначили в Мінсоцполітики.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас