Банки Китаю пом'якшать стандарти кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Китаю пом'якшать стандарти кредитування

Кредит&Депозит
146
Чотири найбільші банки Китаю можуть пом’якшити стандарти іпотечного кредитування, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформацію китайської газети 21st Century Business Herald.
Раніше регулятор почав заходів з метою підтримки послаблює ринку нерухомості країни.
За даними газети, що посилається на джерела в Industrial & Commercial Bank of China і Agricultural Bank of China, банки мають намір пом’якшити умови видачі іпотечних кредитів для громадян, які придбавають житло вперше.
Крім цього, позичальники, які погасили іпотечний кредит, ймовірно, зможуть отримати іпотеку на тих же умовах, як і первинні покупці.
Слабкий попит на житлову нерухомість в Китаї обумовлений жорсткими умовами залучення іпотеки. У травні цього року Народний банк Китаю закликав найбільші банки прискорити видачу іпотечних кредитів.
У серпні ціни на новобудови в 70 найбільших містах впали в серпні на тлі прагнення девелоперів скоротити ціни, щоб залучити покупців на тлі спаду на ринку житла.
Середня ціна новобудов в Китаї в серпні впала на 1,10% порівняно з липнем згідно з інформацією Національного статистичного управління КНР.
Сфера нерухомості та будівельний сектор є важливими двигунами зростання економіки Китаю, на частку цієї галузі припадає понад 20% ВВП.
Падіння цін на новобудови, без урахування муніципального житла, було зафіксовано в липні в 68 з 70 міст КНР.
За перші 8 місяців цього року продажі житла в Китаї впали на 10,9%. Експерти очікують, що зниження цін на нерухомість продовжиться на тлі великого обсягу пропозиції на ринку житла і жорсткості умов кредитування.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас