HSBC радить йти з ринків, що розвиваються, і вкладати в долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HSBC радить йти з ринків, що розвиваються, і вкладати в долар

Фондовий ринок
975
HSBC Holdings, який в лютому прогнозував тривале ралі валют ринків, що розвиваються, вважає, що прийшов час йти з цих ринків і вкладати в долар, повідомляє Bloomberg.
HSBC, який працює в 74 країнах і отримує більш ніж половину доходу з ринків, що розвиваються, рекомендує клієнтам переглянути свої вкладення в південноафриканський ранд, російський рубль і мексиканське песо. За даними Bloomberg індекс 20 валют ринків, що розвиваються, знизився на 2,2% протягом останніх двох тижнів. Російський рубль минулого місяця очолив падіння серед національних валют, що розвиваються, знизившись на 5% по відношенню до долара.
«Ситуація кардинально змінюється, – вважає керівник валютної стратегії HSBC Девід Блум. – На ринках, що розвиваються, невелике коливання. Будьте обережні».
Півроку тому Блум радив повернутися на ринки, що розвиваються, а суперники з Deutsche Bank AG і Goldman Sachs Group вважали це рішення передчасним. Долар виріс до 28 з 31 основних валют з кінця червня, після падіння проти 25 валют з кінця січня.
«У той час як ранд захищений географічно від напруженості між Росією і Україною, триває зниження прибутковості південноафриканських облігацій, оскільки ФРС готується нормалізувати політику, що може підривати валюту», – вважає стратег SocGen Фенікс Кален.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас