До кінця року в Україні новобудови в кредит продаватися не будуть - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року в Україні новобудови в кредит продаватися не будуть - думка

Кредит&Депозит
902
До кінця 2014 року іпотека і розстрочка на купівлю нового житла так і не стануть локомотивом для ринку житлової нерухомості. Таку думку висловив керівник відділу продажів ЖК “Park Stone” Дмитро Шостя.
За його словами, в комплексі не більш ніж 5% квартир продається через механізми іпотечного кредитування, і щодо ринку цей відсоток порівняльний. “Банки поки що не демонструють зацікавленості в іпотечних клієнтах, оскільки мова йде про довгострокові позики, а гарантувати стабільність фінансового стану позичальника на довгий термін практично неможливо. Навіть якщо сьогодні скоррингові системи дають йому “зелене світло”. Крім того, їх стримують побоювання судових розглядів з неплатниками”, – каже Шостя.
Він також додав, що такий продукт як “розстрочка від забудовника”, також тимчасово піде з ринку. “У багатьох програмах такої розстрочки, що діяли донедавна, однією з ключових умов була фіксація вартості квадратного метра на певний період. Сьогодні зробити це навіть на рік візьметься далеко не кожен. За всієї привабливості розстрочки для інвестора, забудовники віддають перевагу 100%-му першому внеску. І щоб знизити ризики з обох сторін, активно переходять на продажі на стадії 90-95% готовності або зовсім таких, що здані в експлуатацію, об’єктів”, – зазначив керівник відділу продажів ЖК “Park Stone”.
Втім, експерт вважає, що майбутнім покупцям житла, які мають тільки незначну суму і є потенційними претендентами на отримання кредиту або розстрочки, експерт радить все ж пробувати отримувати позики у великих банках, можливо навіть без прив’язки до партнерських програм забудовників.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас