Австралія зупинила поставки баранини до РФ - щоб покарати Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія зупинила поставки баранини до РФ - щоб покарати Путіна

Аграрний ринок
1776
Австралія зупинила поставки баранини на територію Росії. Про це повідомив помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.
“Сьогодні ми отримали звістку, що Союз виробників баранини Австралії зробив заяву про те, що припиняє поставки до Росії, щоб покарати Путіна”, – розповів Алексєєнко. При цьому він висловив упевненість, що такі санкції суттєво не позначаться на російському ринку, а навпаки – стануть стимулом для розвитку власного виробництва.
“Ми знаходимося в світі, в якому поставки йдуть з різних боків: Бразилія готова збільшити поставки свинини на російський ринок, причому, дуже суттєво, щоб замінити свинину з Євросоюзу”, – додав Алексєєнко.
Як зазначає “Скаут Маркетинг”, постачання з Австралії та Нової Зеландії, на частку яких припадає 90% всього імпорту даного виду м’яса, збільшилися на 50%. У січні-липні минулого року з Австралії було поставлено 2,3 тис. тонн ягнятини та баранини, а за перші 7 місяців 2014 року обсяги поставок збільшилися до 3,4 тис. т.
Протягом останнього тижня Росія ввела одразу декілька великих обмежень на імпорт продуктів. Так, з 1 серпня заборонено постачання польських овочів і фруктів. Приводом стали 27 виявлених від початку року випадків зараження продукції двома видами карантинних для Росії об’єктів – каліфорнійським трипсом і східною плодожеркою.
Голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт минулого тижня заявив, що обмеження імпорту з Польщі може поширитися й на деякі інші країни Євросоюзу, не назвавши їх.
Від 1 серпня Росія також ввела заборону на постачання з України сої, соєвого шроту, соняшнику та кукурудзяної крупи. Такий захід пов’язаний з неодноразовими порушеннями російських фітосанітарних вимог, перш за все, із засміченням вантажів насінням карантинних бур’янів.
31 липня Росспоживнагляд також заборонив ввозити на територію Російської Федерації соки, вироблені в Україні. При цьому заборона відноситься і до сокової продукції для дитячого харчування. Причиною заборони відомство назвало недостовірність інформації на упаковці товарів. “Українська сокова продукція не проходила державну реєстрацію на відповідність вимогам технічних регламентів Митного союзу, при цьому на її етикетці вказано єдиний знак обігу продукції на ринку держав-членів Митного союзу – “ЕАС”, – йдеться в повідомленні відомства.
Протягом останнього часу це вже не перша заборона, що накладається російськими контролюючими органами на ввезення продукції з України. З 28 липня до Росії заборонили ввозити українські овочеві, фруктові та рибні консерви. Того ж дня російська влада заборонила провозити в ручній поклажі та багажі рослинну продукцію з території України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас