Сьогодні в Харкові купити двокімнатну квартиру вигідніше, ніж однокімнатну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні в Харкові купити двокімнатну квартиру вигідніше, ніж однокімнатну

Нерухомість
3584
На ринку вторинної житлової нерухомості Харкова зросла кількість однокімнатних квартир, представлених для продажу. Про це повідомила служба маркетингу компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)». «У другому кварталі 2014 р. обсяг пропозиції по однокімнатних квартирах збільшився з 25% до 30%. Пояснюється це тим, що в період загального зниження цін житла, однокімнатні квартири дешевшають повільніше, ніж дво- і трикімнатні. Тобто на ринку просто «накопичилися» однокімнатні квартири», – зазначила керівник компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.
За словами експерта, більш низькі темпи зниження вартості однокімнатних квартир призвели до того, що зараз їх ціни порівнянні з цінами двокімнатних квартир. «У червні 2014 року середня вартість квадратного метра однокімнатної квартири склала еквівалент 1000 доларів, тоді як вартість двокімнатної квартири була в межах 1040 доларів за метр. У такій ситуації багато покупців побачили для себе реальну перспективу знайти додаткові кошти і придбати двокімнатну квартиру. Причому, подібна перспектива на ринку зберігається і зараз», – підкреслила Якимова.
Поряд зі зростанням пропозиції однокімнатних скоротилася пропозиція трикімнатних квартир. «Число трикімнатних квартир, що є у продажу, зменшилося з 34% до 28%. Це зумовлено, перш за все, досить низькою ціною – в середньому, еквівалент 987 доларів за метр – яку сьогодні за такі об’єкти пропонує ринок. Багато власників трикімнатних квартир призупинили процес продажу, оскільки вважали за краще залишити житло у своїй власності, ніж продавати за тією ціною, яку сьогодні пропонує ринок», – говорить Світлана Якимова.
Характеризуючи в цілому ситуацію, що склалася на ринку вторинного житла, керівник компанії «ХАН» додала, що сьогодні сформувалися вигідні умови для покупців: ціни нерухомості демонструють плавне зниження при досить багатому виборі об’єктів. А враховуючи економічні перспективи, які відкриває перед Україною підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом, можна розраховувати на приплив інвестицій в нашу країну, оздоровлення бізнес-середовища, активізацію ринку нерухомості і початок поступового зростання цін. За оцінками експерта, подібні зміни на ринку варто очікувати до середини наступного року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас