LG показала екрани майбутнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

LG показала екрани майбутнього

Технології&Авто
1848
Азіатські виробники намагаються ігнорувати кризу на ринку дисплеїв і продовжують демонструвати технології, які виглядають і футуристично, і дорого. Завдяки наполегливості азіатських інженерів наше життя поступово починає нагадувати те, що ще десять років тому демонстрували в науковій фантастиці.
Прозорість і гнучкість
Один з найбільших виробників екранів, LG Display, показав свої останні розробки. Нам знову продемонстрували гнучкий дисплей, але на цей раз мова йде не про стандартну технологію, яка дозволяє зігнути тільки стандартний РК-екран, а про повноціну ультрамодну OLED на органічних світлодіодах. Заповітного маркування “4K” на ньому поки немає, роздільна здатність становить 1200 на 810 пікселів, діагональ – 18 дюймів. Але це в жодному разі прорив, так як дисплей хвалять за відмінну якість зображення і здатність відтворювати відеоконтент навіть у згорнутому в трубочку стані.
Друга новинка теж заснована на OLED, але її особливістю стала абсолютна прозорість. Екран може здаватися звичайним склом, до того моменту як ви його включите. Правда, склом тонованим. Прозорість досягає 30%, у “звичайних” прозорих РК-дисплеїв – 10%.
Така увага до інновацій і бажання рекламувати їх на кожному кроці експерти пояснюють зростаючою конкуренцією з боку китайських компаній. Корейці намагаються довести клієнтам, серед яких найбільші виробники гаджетів, наприклад Apple, в тому, що вони ще довго будуть зберігати лідерство на ринку.
Корейців не наздогнати
В даний момент LG Display працює над створенням величезного екрану з діагоналлю близько 60 дюймів, який теж можна буде згинати і який буде абсолютно прозорим. Цей дисплей з роздільною здатністю 4K буде випущений на ринок в 2017 р.
Якщо подивитися на сьогоднішній стан справ, корейці дійсно попереду планети всієї. Нагадаємо, що Samsung на виставці CES також показала гнучкий дисплей Youm. При цьому обидві корейські гіганти неодноразово говорили про те, що розробляють гнучкі екрани для гаджетів. Нарешті, тільки у Samsung і LG є смартфони з вигнутими дисплеями. А РК-телевізори такої незвичайної форми поступово починають завойовувати серця любителів електроніки по всьому світу.
Депресивний ринок
Однак ринок телевізорів і раніше в депресії, і це тисне на відповідні підрозділи LG і Samsung, знижуючи обсяг замовлень з боку виробників техніки. На початку року LG Display Co опублікувала досить слабкий квартальний звіт. Прибуток знизився більш ніж у два рази, і навіть зростання попиту на продукцію з боку виробників гаджетів не зміг вивести компанію в плюс. Операційний прибуток LG Display впав на 56% до 257 млрд вон ($ 241 млн). І все-таки це краще прогнозів аналітиків, опитаних Thomson Reuters I / B / E / S, які очікували прибутку на рівні 238 млрд. Змін на краще в I кварталі 2014 чекати не варто, і про це говорять навіть представники компанії.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас