Суд постановив стягнути з Фірташа 271 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд постановив стягнути з Фірташа 271 млн

Кредит&Депозит
960
Господарський суд Києва прийняв рішення стягнути 271,48 млн грн заборгованості за кредитами з банку “Надра” і “Сєверодонецького об’єднання АЗОТ”, що належать українському бізнесмену Дмитру Фірташу, на користь ПАТ “Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк” (“Промінвестбанк”).
Про це сказано в рішенні суду від 18 червня, опублікованому в реєстрі судових рішень.
Зокрема, банк “Надра” зобов’язаний виплатити “прострочену заборгованість за кредитом на суму 135,74 млн грн, у тому числі прострочена заборгованість за кредитом на суму 129,54 млн грн, прострочені відсотки за користування кредитом на 413,81 тис. грн, пеня за прострочення сплати кредиту на суму 5,775 млн грн і пеня за прострочення сплати відсотків на 10,086 тис. грн.
Така ж сума була нарахована і “Сєвєродонецькому об’єднанню АЗОТ”.
Суд прийняв таке рішення, тому що ані позичальник (“АЗОТ”), ані виступаючий гарантом за його кредитом банк “Надра” не виконали свої зобов’язання перед “Промінвестбанком” за кредитним договором від 22 листопада 2013 р. про надання кредитної лінії.
“Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом”, – йдеться в рішенні.
Нагадаємо, 6 червня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що компанії Дмитра Фірташа заборгували Україні близько 6 млрд грн.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас