Fitch підвищило кредитний рейтинг Латвії до "A-" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило кредитний рейтинг Латвії до "A-"

Світ
97
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Raitings підвищило рейтинг Латвії за довгостроковими зобов’язаннями в місцевій і іноземній валюті з “BBB+” до “A-”, йдеться в повідомленні агентства.
Прогноз рейтингу – “стабільний”.
Рейтинг Латвії за короткостроковими зобов’язаннями в іноземній валюті підвищений з “F1” до “F2”.
У міністерстві фінансів країни агентству BNS повідомили, що Fitch прогнозує зростання ВВП Латвії в 2014 році на 3,6%, в 2015 році – на 3,8%. Бюджетний дефіцит прогнозується в розмірі 0,6% ВВП щороку. Fitch вважає двигунами подальшого економічного зростання внутрішній попит та інвестиційну активність.
За даними агентства, рейтинг зміцнюється позитивною динамікою держборгу, скорочення якого передбачається і надалі. Водночас у Латвії залишаються довгострокові виклики, головний з яких – підвищення рівня життя населення до середнього у Євросоюзі.
Підвищення кредитного рейтингу Латвії може статися у разі довгострокового економічного підйому за відсутності нових макроекономічних коливань і погіршення стану державних фінансів. Зниження рейтингу можливе у разі виникнення нестабільності в банківській системі внаслідок зовнішнього шоку, погіршення фіскальних показників, зростання держборгу.
Наприкінці травня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s (S&P) підвищило довгострокові суверенні кредитні рейтинги Латвії в національній та іноземній валюті до “A-” з “BBB+”, на початку червня Moody’s Investors Service підвищило кредитний рейтинг Латвії з “Baa2” до “Baa1”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас