Де відпочити в червні: тепле море або екскурсії Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де відпочити в червні: тепле море або екскурсії Європою

Особисті фінанси
1113
Червень – цікавий місяць для подорожей. Незважаючи на те, що літо вже настало, більшість тільки планує відпустки і дитячі канікули. Майже скрізь ще збереглася весняна свіжість, і без зусиль можна знайти вельми вдалі квитки і готелі за цілком прийнятними цінами. При цьому в південних країнах вже досить тепло, щоб розпочати повноцінний пляжних відпочинок.
Необхідно враховувати, що не для всіх курортів в цей період характерна спекотна і сонячна погода; непрогріте море може якщо не зіпсувати відпочинок, то вже точно внести свої коригування в подорож.
На початку літа в Туреччині спостерігається тепла приємна погода, і море прогрівається до комфортної температури (в середньому до +23°С). Оскільки піком сезону в Туреччині вважається липень і серпень, в червні невелика кількість туристів дозволить насолодитися відпочинком на широких пляжах. Крім того, вартість відпочинку в червні трохи нижча, ніж в інші літні місяці.
У Греції в червні встановлюється спекотна погода – і відпочинок біля моря стає по-справжньому приємним. Температура повітря піднімається в середньому до +30°С; опадів практично немає. Однак не варто забувати, що погода на материковій частині країни і на островах має незначні відмінності.
В Ізраїлі в червні на узбережжі Мертвого моря температура повітря може доходити до +37°С, води – до +31°С. По-справжньому задушлива спека починається в липні – і тому початок літа прекрасно підходить для прийняття сонячних ванн і купання на курортах Ізраїлю.
Температура повітря на Кіпрі на початку червня в середньому становить близько +30°С, вода прогрівається до +24°С; до кінця місяця тепла погода змінюється спекою. Перша половина червня – найбільш оптимальний час для пляжного відпочинку на Кіпрі.
Червень прекрасно підходить для пляжного відпочинку в Іспанії, де в цей період практично відсутні опади і сильні південні вітри. Відпочинок на Канарських островах в першому літньому місяці подарує дивовижні емоції і незабутні враження. На початку червня на сільськогосподарських землях Іспанії розквітають виноградники, чому особливо раді винороби і любителі всіляких іспанських вин.
У Хорватії на початку червня море досить прохолодне і не виключені холодні пронизливі вітри – і тому відпочинок варто перенести на другу половину червня або зовсім на липень. Червневими вечорами на узбережжі – особливо на півночі країни – буває зимно, з собою варто взяти теплі речі.
У Чорногорії в червні повітря прогрівається до +25°С, вода – до +23°С. М’який середземноморський клімат підійде всім; однак у червні можливі короткі опади, які, втім, не здатні зіпсувати відпочинок.
Комфортна погода на курортах Болгарії встановлюється ближче до кінця червня. У першій половині місяця не виключені дощові і похмурі дні; однак і вартість турів в цей період нижча в середньому на чверть.
Екскурсійні тури
Червень прекрасно підходить для екскурсійного відпочинку, який можна поєднати з поїздкою на узбережжя. Перший місяць літа гарантує приємну нежарку погоду – а отже оглядати визначні пам’ятки і дізнаватися про історію затишних європейських містечок можна з задоволенням.
У червні з настанням шкільних канікул і літнього сезону відпусток особливою популярністю користуються автобусні тури країнами Європи. Головний плюс таких поїздок – відносна дешевизна, а також можливість побачити більшість європейських великих міст за кілька тижнів. Відправившись в комплексний автобусний тур, можна відвідати Францію, Італію, Португалію, а також Іспанію та Німеччину.
Вирушаючи в червні до Скандинавії, можна з великою впевненістю прогнозувати нежарку сонячну погоду. Проте, невеликий дощик може зіпсувати прогулянку – тому парасольку і теплий непромокальний одяг та взуття варто обов’язково взяти з собою.
Фестивалі та свята
У червні відкривається сезон літніх музичних фестивалів у Європі та Скандинавії – і поєднати пізнавальний відпочинок можна з відвідуванням великих подій. Основна маса фестивалів зосереджена в Фінляндії, Швеції, Німеччини та Австрії, де буквально кожні вихідні червня відбуваються гідні відвідування фестивалі або свята.
Більшість фестивалів в червні проходить під відкритим небом протягом декількох днів – і сонячна погода надає події особливий святковий колорит. Тепла погода сприяє пікнікам, купанням в озерах і річках, а також гулянням до ранку, що перетворить поїздку на фестиваль на справді цікаву пригоду.
У Великобританії червень – місяць королівської сім’ї. У маєтках влаштовуються справжні скачки, де дамам покладено з’являтися в шикарних нарядах і вигадливих капелюшках. Крім того, саме в червні відзначається офіційний день народження королеви Великобританії. Тому на туристів чекають яскраві урочистості у всіх куточках країни, особливо в Лондоні і Віндзорі.
На Мальті особливо барвисто наприкінці червня, коли місцеві жителі відзначають Мнарью – свято святих Петра і Павла. У ці дні міста і селища опромінюються тисячами багать і смолоскипів, а на вулицях грає жива музика і проходять театральні вистави.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас