У Криму розпочалися виплати вкладникам українських банків, які припинили діяльність на півострові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму розпочалися виплати вкладникам українських банків, які припинили діяльність на півострові

Кредит&Депозит
1839
Фонд захисту вкладників Криму в четвер розпочав компенсаційні виплати клієнтам українських банків, які припинили діяльність на території півострова. За рішенням Центробанку РФ, таких банків поки що чотири: ПриватБанк, Імексбанк, “Київська Русь” і VAB Банк. Про це повідомляє прес-служба фонду.
Виплати будуть здійснюватися шляхом зарахування грошей в рублях на нові рахунки вкладників, відкриті в уповноважених банках – Чорноморському банку розвитку та реконструкції або Російському національному комерційному банку.
Станом на 8 травня фонд прийняв рішення про виплату компенсацій 1,9 тис. вкладників на суму близько 420 млн рублів (приблизно 140 млн грн). Гривневі вклади будуть повертатися за курсом 3,78 руб/грн.
В цілому щодо українських банків, які здійснювали свою діяльність в Криму, фонд планує прийняти до 300 тис. заяв вкладників. Потенційний обсяг виплат може становити до 30 млрд руб (10 млрд грн).
Дізнатися більше про вигідні депозитні програми, а також про стан справ у проблемних банків ви можете в огляді депозитного ринку від Finance.UA за квітень 2014 р. – з інфографікою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас