Nokia інвестує $100 млн в мобільні технології для автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia інвестує $100 млн в мобільні технології для автомобілів

Технології&Авто
259
Фінська Nokia, що продала мобільний підрозділ американській Microsoft, створить фонд, який інвестуватиме в мобільні технології та програмне забезпечення для автомобілів, йдеться в повідомленні компанії.
Nokia вкладе у фонд $100 млн, управляти грошима буде компанія Nokia Growth Partners (NGP). Це буде вже четвертий венчурний фонд NGP, створений для Nokia за останні десять років: з урахуванням нового фонду фінська компанія передала NGP під управління $700 млн.
Nokia вже представлена на ринку мобільних технологій для автомобілів сервісом карт HERE.
NGP працюватиме в партнерстві з HERE з метою інвестувати в проекти, що підтримують розвиток продуктів і послуг на базі навігаційних сервісів HERE”, – йдеться в повідомленні Nokia. “Автомобілі стають новою платформою для впровадження мобільних технологій, яка дуже схожа на телефони та планшети”, – наводяться слова партнера NGP Пола Аселя.
Розвитком автомобільних мобільних технологій займається і найбільший виробник смартфонів – Apple. У березні 2014 р. корпорація представила сервіс CarPlay, який забезпечує мультимедійні та комунікаційні можливості, а також інтеграцію з Apple iPhone і iPad. Перші автомобілі, обладнані CarPlay, можуть з’явитися у продажу вже цього року.
Nokia, продавши мобільний підрозділ Microsoft, продовжує розвивати три напрямки: NSN (виробництво телекомунікаційного обладнання), HERE (створення карт місцевості і геолокаційні сервісів), Advanced Technologies (розробка нових технологій з подальшим ліцензуванням).
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас