ЄС остаточно затвердив надання 1 млрд євро макрофінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС остаточно затвердив надання 1 млрд євро макрофінансової допомоги

Кредит&Депозит
1149
Віце-президент Європейської комісії Сійм Каллас сьогодні підписав Меморандум про взаєморозуміння про нову макрофінансову допомогу в один мільярд євро програми кредитування в Україні, який був затверджений Радою міністрів ЄС 14 квітня, передає УНН з посиланням на сайт Європейського Союзу.
Нова програма макроекономічної допомоги призначена для надання допомоги Україні на поточному економічному і фінансовому критичному етапі свого розвитку. Вона є частиною пакета для підтримки України, який оголосила Європейська комісія 5 березня і схвалила Європейська рада 6 березня.
“Ця допомога, в поєднанні з раніше наданими 610 млн. євро програми макроекономічної допомоги забезпечить необхідну допомогу уряду України в його потребах у фінансуванні. Допомога являє собою конкретний знак підтримки ЄС українського народу у важкій ситуації, в поєднанні з іншою довгостроковою фінансовою допомогою”, – сказав Сійм Каллас.
Макроекономічна допомога ЄС покликана допомогти Україні покрити частину своїх поточних потреб у зовнішньому фінансуванні в контексті стабілізації і програми реформ, нещодавно підготовленої українською владою за допомогою Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас