Підрахунки по-російськи: Україна заощадила на газі більш ніж $100 млрд завдяки РФ - запевняє Медведєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підрахунки по-російськи: Україна заощадила на газі більш ніж $100 млрд завдяки РФ - запевняє Медведєв

Енергетика
1475
Завдяки знижкам на газ Україні вдалося заощадити більш ніж $100 млрд за два десятиліття, заявив прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.
“З моменту здобуття Україною незалежності, як і іншими країнами, колишніми республіками СРСР, ми надавали Україні масштабну, дуже значну допомогу. Я не буду зараз оперувати якимись довгими цифрами, скажу тільки одне, що навіть на знижках, які надавалися на газ, на неринкових правилах торгівлі газом, за період розвитку України як незалежної держави, я думаю, країна заощадила більше $100 млрд. Такі підрахунки є”, – заявив Медведєв.
За словами Медведєва, Європі й Америці слід перестати говорити про необхідність допомоги Україні і, нарешті, допомогти її економіці.
“Усі, хто говорить про те, що потрібно допомогти Україні, нарешті, мають щось для України зробити. Я маю на увазі і наших європейських партнерів, і партнерів за океаном. Нехай хоч долар дадуть”, – заявив Медведєв.
“Нескінченні обіцянки: ми дамо мільярд, ми перерахуємо п’ять мільярдів Ну, нехай дадуть що-небудь”, – додав він.
Медведєв зазначив, що Україна не розпорядилася єврооблігаційною позикою, наданою Росією, в розмірі $3 млрд, належним чином.
“Ці гроші зіграли дуже важливу роль у становленні макроекономічної стабільності на певний період, і ще раз кажу, це не мої слова, це слова керівника МВФ. Про що це говорить? Це говорить про те, що ми і раніше надавали і досі, по суті, надаємо такого роду підтримку (Україні). Я вже не кажу про знижки на газ”, – заявив він.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас