СБ збільшить фінансування бюджетної підтримки України до $750 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ збільшить фінансування бюджетної підтримки України до $750 млн

Кредит&Депозит
270
Міністр фінансів Олександр Шлапак і директор-розпорядник Світового банку (СБ) Шрі Мульяні Індраваті під час зустрічі у Вашингтоні досягли домовленості про прискорення реалізації проектів банку прямої бюджетної підтримки (багатосекторальна позика на політику розвитку та позика на політику розвитку фінансового сектора). Про це повідомили в прес-службі Мінфіну.
Зокрема, прийнято рішення про збільшення першого траншу багатосекторного проекту бюджетної підтримки з 500 млн дол до 750 млн дол, який Україна розраховує отримати вже в травні цього року. Також у травні урядом Японії може бути надано співфінансування даного проекту.
“На сьогодні активно проводиться робота з реалізації інвестиційних проектів в інших секторах економіки України на загальну суму в 1,6 млрд дол. У травні поточного року очікується отримання інвестиційної позики на підвищення енергоефективності та теплопостачання у розмірі 382 млн дол”, – йдеться в повідомленні.
Крім цього, вже в 2014 р. Міжнародна фінансова корпорація (МФК) готова інвестувати в найбільш пріоритетні проекти в Україні до 400 млн дол. МФК розглядає можливість надання кредитних ліній для комерційних банків з метою кредитування української економіки, розвитку підприємництва, а також для підвищення енергоефективності в країні.
Як повідомлялося, виділення 1 млрд дол допомоги від США відбудеться шляхом випуску єврооблігацій Україною
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас