Ресторани в Україні планують підвищити ціни на 20%
«Ресторани підвищили розцінки до 10%. Але прогнози на майбутнє не оптимістичні. Ресторатори кажуть, що в найближчий місяць все ж будуть підвищувати ціни ще на 10-20%. На їхню думку, ті, хто не міг ходити в ресторани, і так не будуть цього робити. А тих же, у кого зараз є кошти, щоб продовжувати ходити в заклади, таке підвищення не сильно зачепить, – розповідає директор «Ресторанного консалтингу», президент Асоціації ресторанів України Ольга Насонова. – Також багато ресторанів почали скорочувати свої витрати, переглядати свої меню. Наприклад, вони виключають звідти дорогі страви, які не користувалися особливою популярністю у відвідувачів, але продукти на них все одно закуповувалися».
Ще, за словами Насонової, щоб утриматися на плаву, багато хто почав придумувати акції для залучення клієнтів.
«Ті, хто не влаштовував т.зв. щасливі години, коли на все меню діє певна знижка, почали це робити. З’явилося багато акцій типу «дві страви за ціною однієї», знижкові купони на певну суму. При цьому суми знижок – немаленькі, до 50%», – говорить Насонова.
Людмила Колб
За матеріалами: Вісті
Поділитися новиною