Провідні автоконцерни світу за 3 місяці відкликали з ринку майже 15 млн авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні автоконцерни світу за 3 місяці відкликали з ринку майже 15 млн авто

Технології&Авто
704
Найбільші автомобілебудівні групи світу з початку 2014 року відкликали з ринку майже 15 млн автомобілів. Як пише The Wall Street Journal, автовиробники немов змагаються один з одним, при цьому почастішали випадки виявлення дефектів.
Показник впевнено зростав останні три роки, причому темпи зростання прискорювались. У поточному році число відгуків істотно більше, ніж на початку 2013 року, при цьому підсумкове значення за минулий рік було максимальним з 2004 року, і експерти не відкидають, що цей пік буде взятий в поточному році, зазначає агентство Bloomberg. У США з початку року відкликано понад 12 млн автомобілів проти 22 млн за весь минулий рік.
У 2014 році в “гонці на виліт” з великим відривом від переслідувачів поки лідирує найбільший автоконцерн світу – японський Toyota Motor Corp., який оголосив у середу про відкликання майже 6,4 млн автомашин. Крім нього, аналогічні акції цього року проводять General Motors Co., BMW AG, Fiat Chrysler Automobiles, Ford Motor Co. і Volkswagen AG.
Регулятори автомобілебудівної та транспортної галузей у США, Японії та Китаї, а також у інших країнах вже готові підвищувати штрафи і порушувати кримінальні справи, зазначають експерти.
Тільки минулого місяця Toyota зобов’язалася виплатити штраф у розмірі $1,2 млрд в США у зв’язку з визнаними дефектами в низці моделей. Ця сума рятувала її від кримінального переслідування, однак для врегулювання супутніх цивільних позовів довелося внести ще $1,6 млрд. Генеральний прокурор США Ерік Холдер заявив, що це рішення стане зразком для наступних розглядів в даній сфері і закликав автоконцерни “не повторювати помилок Toyota”.
Глава Toyota Акіо Тойода заявив, що і його компанія, і інші автовиробники швидше реагують на які виявлені проблеми та загрози безпеці: відкликання продукції і заміна деталей тепер проводяться до того, як надійшли повідомлення про аварії і жертви. Частка Toyota на ринку США в 2009 році (до виявлення проблем) становила 17%, в 2010 році вона впала до 15,2%, свідчать дані Autodata Corp.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас