Янукович у лютому здався в полон російським військовим - начальник УДО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович у лютому здався в полон російським військовим - начальник УДО

2074
Екс-президент України Віктор Янукович наприкінці лютого здався в полон російським військовим і згодом під їх контролем виїхав з України до Росії. Про це в ефірі телеканалу Інтер заявив начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей.
“Якщо не вдаватися в подробиці і не розголошувати таємницю слідства, скажу, що останніми діями екс-президента Януковича на території України було: він здався в полон російським військовим і вже під контролем військових був переправлений на територію Російської Федерації, де з часом ми його побачили на прес-конференціях в Ростові-на-Дону”, – цитують Гелетея Українські новини.
Він нагадав, що 24 лютого Янукович написав заяву, в якій відмовився від послуг співробітників управління Держохорони. Після цього працівники управління, які забезпечували охорону екс-президента, написали заяви на звільнення. На даний момент, за словами Гелетея, деталі виїзду Януковича з України розслідуються Генеральною прокуратурою.
Зміна влади відбулася в Україні в кінці лютого. Верховна Рада усунула президента Віктора Януковича від влади, змінила конституцію, поклала виконання обов’язків президента на спікера Олександра Турчинова і призначила президентські вибори на 25 травня.
25 лютого Янукович був оголошений в розшук на підставі пред’явлення підозри за статтею Кримінального кодексу про умисне вбивство. 3 квітня Генеральна прокуратура видала ордер на затримання та доставку до суду Януковича.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас