Ставки за депозитами сягнули максимуму, згубного для економіки, - голова правління ПУМБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки за депозитами сягнули максимуму, згубного для економіки, - голова правління ПУМБ

Кредит&Депозит
4898
ПУМБ відзвітував про результати 2013 року. Так, чистий прибуток банку становить 554,8 млн грн (277,2 млн грн в 2012 році), активи банку становлять 32,1 млрд грн, що майже на 4 млрд грн більше ніж у 2012 р.
Частка поточних рахунків скоротилася з 45,4% до 39%, кредитний портфель виріс на 14,8%, кількість депозитів зросла на 19,2%.
Зростання прибутку в банку зумовили збільшенням відсоткового доходу на 35,1% і комісійного доходу на 40,7%.
Ключовими секторами кредитування стали агро- і транспортний сектори. Цього року у банку також планують приділяти багато уваги аграріям. Крім того, планується розвинути споживкредитування.
У банку також сподіваються, що поліпшення умов для експортерів благотворно позначиться на металургах і приверне їх як активних позичальників.
Як зазначив голова правління ПУМБ Сергій Черненко, ставки за депозитами зараз сягнули свого історичного максимуму і є згубними для економіки, але як тільки стабілізуються очікування і поведінка фізосіб, ставки опустяться, а банки почнуть полювання на клієнтів-позичальників.
У новому році відтік депозитів вже становить 7% , але все одно прибуток очікується на рівні +20% до нинішнього результату. Середньорічний курс банк заклав на рівні 10-10,5 грн/$. Переглядаються плани з відкриття відділень. Можливо, буде переформатована робота деяких відділень, оптимізована, локація деяких відділень може бути змінена.
Черненко також позитивно оцінив пом’якшення режиму торгів на міжбанку. “Ліквідність банківської системи перебуває зараз на нормальному рівні, – говорить він, – думаю, НБУ готує ринок до нормального режиму. Багато клієнтів розміщували гроші на довгий термін заздалегідь на рахунках, щоб знайти правильний курс і зараз ці гроші в банках є. Пом’якшення режиму призвело тільки до операційного полегшення для клієнтів”.
Нагадаємо, ПУМБ заснований в 1991 році. Найбільшим його акціонером є ТОВСКМ Фінанс” (92,24%).
За даними Нацбанку України, станом на 1 січня 2014 року, за розміром загальних активів ПУМБ посідав 9-е місце (33,207 млрд грн) серед 180 діючих у країні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас