Західні банки почали активно позбуватися російських кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західні банки почали активно позбуватися російських кредитів

Кредит&Депозит
3861
Бізнес із Росією стає для західних компаній та банків дедалі більш ризикованим. Через це у фінансових колах повідомляють про палке бажання банків позбуватися російських кредитів у своїх портфелях, пише інформагентство Reuters.
“Багато банків нині нервують, на кредитному ринку з’явилась маса російських найменувань, які банки пропонують віддати за хорошими цінами”, – сказав агентству один з торгівців на біржі у четвер, 20 березня. Маються на увазі кредити, видані як банкам, так і підприємствам. Мова йде не лише про проблемні цінні папери, а й про кредити із доброю репутацією. Ціни на російські кредити вже серйозно впали, констатує інформаційне агентство. Ймовірно, ними зацікавляться гедж-фонди та інші інвестори, які грають на ризик.
S&P попереджає про зниження рейтингу Росії
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poors у четвер погіршило прогноз суверенного рейтингу Росії зі “стабільного” до “негативного” у зв’язку з можливими санкціями ЄС та США. Про це сказано у повідомленні агентства. Як відзначає S&P, “підвищені політичні ризики і перспективи санкцій можуть призвести до зниження потенційних інвестицій, підвищити відтік капіталу і додатково ослабити економічні показники, що і без того погіршуються”.
Крім того, на думку оцінщиків, економічне зростання у Росії у цьому та наступному роках знизиться. Великий профіцит торговельного балансу РФ, який є результатом експорту нафти й газу, може повністю зникнути до 2015 року, сказано у повідомленні.
Німецькі інвестори готують запасні аеродроми
Останніми днями країни Європейського Союзу та США в зв’язку з анексією Росією Криму вже застосували проти Росії деякі економічні санкції. Зокрема, Франція та Німеччина припинили військову співпрацю із російським урядом.
Щоправда, в західноєвропейських промисловців все ще існує занепокоєння щодо відмови від співпраці з російськими підприємствами. Однак інвестори вже знайшли альтернативи капіталовкладенням у Росії. Зокрема, німецька автопромисловість у разі ескалації конфлікту може перенести виробничі потужності з Росії до країн Азії або Латинської Америки, заявив впливовий лобіст автомобільної галузі, керівник Економічної ради при правлячій партії ХДС Курт Лаук.
Захар Бутирський
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас