У Конгрес США внесуть законопроект щодо фіндопомоги Україні - без схвалення реформ МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Конгрес США внесуть законопроект щодо фіндопомоги Україні - без схвалення реформ МВФ

Кредит&Депозит
1387
У разі прийняття законопроекту обома палатами Конгресу США спеціальний комітет складе остаточну версію.
Комітет з міжнародних зв’язків палати представників Конгресу США внесе на розгляд законопроект, що передбачає голосування з окремого питання надання фінансової допомоги Україні, без необхідності одночасного схвалення реформ Міжнародного валютного фонду (МВФ), що містяться в поданій сенатом версії законопроекту. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело в конгресі США.
Відсутність необхідного схвалення реформи МВФ – ключова відмінність документа, який в іншому багато в чому збігається з попередньою версією, складеною в сенаті.
Внесення його на розгляд означає, що в разі прийняття законопроекту обома палатами спеціальний комітет складе остаточну версію, яка стане компромісною між двома версіями, після чого законопроект набуде чинності і буде відправлений на підпис президентові Бараку Обамі.
Обама вже більше року намагається отримати від Конгресу схвалення реформи МВФ, яка передбачає перенаправлення 63 млрд доларів з кризових фондів на загальні рахунки фонду, проте цей захід зустрічає опір з боку республіканців, частина яких вважає, що такий захід призведе до зменшення впливу США в організації.
Незгода з боку республіканців може призвести до серйозного уповільнення надання фінансової допомоги Україні, яку США планують надати у вигляді кредитних зобов’язань розміром 1 млрд доларів.
Нагадаємо, Україна також веде переговори з МВФ про надання кредиту в розмірі 15 млрд доларів. Водночас в Європі заявляють, що також готові надати фінансову допомогу країні.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас