Криза дісталася до столичних таксистів - у них дефіцит замовлень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза дісталася до столичних таксистів - у них дефіцит замовлень

Особисті фінанси
2357
Київські таксисти скаржаться, що у них стало набагато менше замовлень. Тепер не пасажири стоять у черзі за таксі, а таксисти шикуються в чергу за пасажирами і готові їхати куди завгодно.
“Вчора в чергу за замовленнями вишикувалося вісімнадцять машин, зазвичай одна-дві”, – розповідає таксист Андрій.
“Звичайно, замовлень стало менше. Народ перестав витрачати гроші, ніякої бізнес-активності немає. І туристів майже немає – всі готелі стоять напівпорожні. Зазвичай ми чекаємо травневих свят, на них можна добре заробити. Але цього року росіян у нас не буде”, – говорить таксист Микола.
Експерти кажуть, що причин зменшення замовлень декілька. “По-перше, звичайно, політична та економічна ситуація. Люди економлять і вважають за краще замість того, щоб витратити 40 грн на таксі, проїхатися в метро. Друга причина – пропозиція перевищила попит. На ринку занадто багато таксі, і з цим потрібно щось робити, потрібні закони, які будуть обмежувати наплив таксистів. І третє – весна. Як тільки настає потепління, частина пасажирів воліє пройтися пішки”, – говорить експерт з перевезень Богдан Аганін.
На додачу за місяць нафтопродукти на українських АЗС подорожчали в середньому на 1,5 гривні. Середні ціни на нафтопродукти в роздрібному сегменті українського ринку в період з 28 лютого по 3 березня збільшилися ще на 21-27 коп./літр. Але за таких умов столичні таксисти ще не підняли ціни на послуги через і так малий попит.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас