Ціни на житло в Парижі обвалилися до 20% на тлі втечі еліти від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло в Парижі обвалилися до 20% на тлі втечі еліти від податків

Нерухомість
1213
Найбільш елітний житловий комплекс Парижа Вілла Монморансі, де мешкають Ніколя Саркозі та багато мільярдерів – керівників вищої ланки, швидко втрачає свій блиск через те, як старі мешканці залишають її, віддаючи перевагу сприятливим у податковому відношенні містам, таким як Лондон, пише британська The Times.
На продаж виставлені, щонайменше, 15 з 120 будинків в обгородженому і обсадженому деревами комплексі, деякі за суму не менше 41 мільйона євро, і багато з них залишаються на ринку більше 12 місяців.
Аналітики стверджують, що цей результат почасти став результатом пропозиції президента Франсуа Олланда ввести 75-відсоткову ставку прибуткового податку. Президент-соціаліст був змушений переглянути вихідний план, але, за їхніми словами, це послужило поганим знаком для багатих.
У комплексі, в якому Селін Діон в 2008 році купила свій паризький “притулок” приблизно за 47 млн фунтів, колись жила французька актриса Кароль Буке та її колишній цивільний чоловік Жерар Депардьє. Але тепер Депардьє, як відомо, формально переїхав до Бельгії і до Росії, а Буке – на Сицилію, і, здається, ніхто не виявляє готовності платити позамежні ціни, щоб повернути колишній блиск Віллі Монморансі.
Однак, як передає InoPressa.ru, незважаючи на зниження цін, на ринку є надлишок елітного житла. Директор агентства з нерухомості Emile Garcin Жак Шатеньє каже: “У нас є кілька іноземців, зацікавлених в тому, щоб приїхати сюди, але потім вони звертаються до своїх консультантів з оподаткування, які кажуть їм: “Робіть що завгодно, тільки не переїздіть до Франції”.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас