США хочуть збільшити внески до МВФ для підтримки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США хочуть збільшити внески до МВФ для підтримки України

Кредит&Депозит
1101
Адміністрація президента США Барака Обами має намір збільшити внески до Міжнародного валютного фонду в рамках програми допомоги Україні, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерело в міністерстві фінансів США.
Країни “групи семи” планують відвести МВФ провідну роль у вирішенні фінансових проблем України, у зв’язку з чим влада США має намір підвищити ресурси, що виділяються фонду, стверджує співрозмовник агентства.
За угодами від 2010 року США мали збільшити внески до МВФ, однак адміністрації Обами не вдалося виконати свою частину зобов’язань через опір Палати представників, більшість в якій становлять республіканці. Тепер влада США планує пов’язати питання про допомогу Україні зі збільшенням внесків до МВФ.
“Ми обговорюємо з Конгресом можливість схвалення законопроекту 2010 року про збільшення внесків до МВФ, який дозволить виділити Україні додаткові ресурси”, – йдеться в заяві міністра фінансів Джейкоба Лью.
Відповідно до цієї заяви, США готові надати Україні гарантії по кредиту на 1 мільярд доларів. Лью також підкреслив, що збільшення внесків до МВФ необхідне владі США, щоб зберегти лідируючі позиції в такому важливому інституті.
Ініціативі необхідно пройти через Палату представників, глава республіканської більшості якій Ерік Кантор вже заявив, що допомога Україні не повинна бути ув’язана зі збільшенням внесків до МВФ. “Я впевнений в тому, що за допомогу Україні виступають обидві партії, проте це рішення треба приймати відповідально, не включаючи до поправки додаткові спірні умови”, – сказав Кантор.
Як зазначає MarketWatch, для США надзвичайно важливо захистити свої інтереси в Україні, і багато в чому це залежатиме від здатності влади надати підтримку країні, що потрапила в скрутне становище. Однак на перший план в США знову виходять політичні розбіжності між партіями і амбіції політиків, що підігріваються перевиборами до Конгресу”.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас