Російський мільярдер Мордашов намагається продати завод у Дніпропетровську - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський мільярдер Мордашов намагається продати завод у Дніпропетровську - ЗМІ

Фондовий ринок
4609
Група “Северсталь”, яку контролює один із найбагатших російських бізнесменів Олексій Мордашов, намагається позбутися одного з українських активів – заводу “Дніпрометиз”. Ведуться попередні переговори з потенційним інвестором. Операція вартістю в кілька десятків мільйонів доларів може бути завершена ще в цьому році.
Про це пише “Хабс” з посиланням на Mergermarket.
“Дніпрометиз” займається випуском сталевого дроту, цвяхів, кріплення і сіток. Завод був куплений у групи ТАС Сергія Тігіпка в 2006 році за $50 млн.
Видання зазначає, що це одне з найбільших підприємств України у своїй галузі, але воно занадто залежне від постачальників сировини – компаній “АрселорМіттал Кривий Ріг” Лакшмі Міттала і “Метінвест” Ріната Ахметова. А “Северсталь” може спокійно возити в Україну металовироби зі своїх російських підприємств, у яких є власна сировина.
Окрім “Дніпрометизу” у “Сєвєрсталі” є ще одна компанія в нашій країні – металотрейдер “Северсталь-Україна”. Поки що питання про його продаж не стоїть.
Нагадаємо, минулого року Мордашова називали одним з претендентів на купівлю заводу “Запоріжтрансформатор”, який належить Костянтину Григоришину.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас