На Майдані ступінь успіху революції оцінили у 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Майдані ступінь успіху революції оцінили у 20%

Казна та Політика
2141
Після того, як Рада відсторонила Януковича, минуло всього три дні. Майдан не збирається розходитися, але його мета і зміст змінилися. «Людей стало менше. Зараз в основному одні «туристи», які поспішають сфотографуватися на фоні барикад. Велика частина самооборони роз’їхалася по об’єктах – Межигір’я, охорона посольств, ВР, Кабміну, просто районів Києва. Частина старожилів відправилися по домівках – деякі по три місяці не були вдома. Їм на зміну приїжджають нові з усіх регіонів – і з Західної України, і зі сходу, в тому числі, і з Донецька. Чи рівнозначна їхня кількість, складно сказати», – сказав нам комендант Укрдома Олексій Якушевський.
Самооборонівці, що охороняють барикади, розповідають, що вчора виїхали мінімум 40 осіб – в Луцьк, Львів і Дніпропетровськ. Завтра з цих же регіонів чекають 30 людей їм на заміну. У головному штабі народного опору, який тепер знаходиться в КМДА, підтверджують: людей стало менше приблизно на 30%. «У будинках зараз ночують близько 7 тис. осіб, а раніше людям не вистачало місця, щоб поспати», – кажуть там.
Ще один пункт інтересу майданівців – тури на схід країни. «Кілька автобусів виїхали до Харкова, розповів «Вістям» тернополянин Богдан Ольчук. – Ми там підтримуємо місцевий Майдан. Але з тернопільською пропискою мене не взяли, брали тільки уродженців південного сходу». Готуються майданівці і до майбутніх судів. У інфоцентрі КМДА всім пораненим рекомендують брати довідки в лікарні про те, що вони отримали поранення, що послужить доказом розстрілів.
ПЕРЕМОГА – НА 20%
Майданівці вважають, що розходитися по домівках ще дуже рано. «Ми не вважаємо умовну відставку Януковича перемогою. Революція досягла 20% успіху. Наші вимоги: щоб знайшли і посадили всіх винних у масових вбивствах», – розповідають нам самооборонівці Ростислав Мельник та Павло Бочко. Вони кажуть, що Майдан не вірить опозиції і не повірить, поки ця вимога не буде виконана: «Другий пункт – це президентські вибори. До них ми не розійдемося, а після – це вже залежить від ситуації». До речі, барикади розбирати не збираються: «Краще потерпіти незручності, ніж прос… ати революцію, як у 2004-му», – говорить десятник сотні афганців Богдан Бречко.
Тамара Балаєва
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас