Через девальвацію гривні постраждають покупці соціального житла і економ-класу - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через девальвацію гривні постраждають покупці соціального житла і економ-класу - експерт

Нерухомість
2738
На собівартість будівництва коливання курсу в межах 5-10% вплинути не можуть, а от на ціноутворення – цілком. Таку думку в коментарі Finance.ua висловив керуючий директор компанії ARPA RealEstate Михайло Артюхов. “Ціноутворення залежить від сукупності багатьох факторів, не тільки від валютного курсу. Наприклад, деякі забудовники закладають у вартість нерухомості не тільки валютні ризики, а й ризики розстрочки, і, наприклад, останній може більше вплинути на кінцеву ціну продукту”, – підсумував експерт, додавши, що девелопери часто дивляться на конкурентів і залежно від їх дій вирішують свої завдання.
“Хтось сьогодні синхронно з коливаннями курсу на 5-10% підняв ціни в гривні, а хтось на цьому тлі прийняв рішення залишитися на тому ж ціновому рівні і тим самим стимулювати свої продажі”, – розповів Артюхов.
Найбільш чутливими до ситуації, на думку експерта зараз будуть покупці економ-класу і соціального житла – у них невеликі заощадження, і вони гостро відчувають будь-яку втрату через курсові коливання.
Більше про доцільність інвестування заощаджень в житло читайте в статті “Чи варто зараз вкладати свої гривні в нерухомість?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас