"Покращення" Києва: новий голова КМДА хоче повернути в столицю райради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Покращення" Києва: новий голова КМДА хоче повернути в столицю райради

Казна та Політика
724
Новий голова КМДА Володимир Макеєнко хоче повернути в Київ райради. Про це він повідомив перед відкриттям засідання Київради.
«Ситуація дуже складна. Мені здається, суть в наступному: призначення виборів міської ради – безумовно, повноваження Верховної Ради, яка не виконує свої конституційні зобов’язання – більшість не голосує за призначення виборів. Ви (сказав він, звертаючись до депутатів міськради – ред.) – заручники ситуації, але у вас є повноваження врегулювати ситуацію, створивши районні в місті ради. Це – повноваження міської ради. І призначити місцеві вибори. Призначення дати виборів районних рад – перший крок. Я закликаю, щоб сьогодні на сесії було прийнято рішення про постанову щодо створення районних рад та призначення дати виборів до них», – сказав Макеєнко під час виступу.
Голову КМДА підтримав депутат Верховної Ради, лідер Київської міської організації ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, який був присутній в залі засідань у Печерській РДА.
«Створення райрад – перший базовий крок до створення самоврядування в Києві», – сказав він. Також Іллєнко зазначив, що двері Київради для депутатів відкриті. «Там немає екстремізму, там навіть проводять культурні вечори», – зазначив Іллєнко. Він запросив нового главу КМДА Володимира Макеєнка та секретаря Київради Галину Герегу відвідати один з культвечорів в Київраді.
Нагадаємо, сьогодні в Печерській РДА проходить засідання Київради, на якому мають прийняти міськбюджет. Біля РДА стоять активісти. Всього тут зібралася близько 500 людей.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас