Газпром купив державну газову компанію Киргизстану за один долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром купив державну газову компанію Киргизстану за один долар

Фондовий ринок
573
Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв підписав закон про ратифікацію угоди з Росією, за яким, зокрема, передбачається купівля Газпромом державної газової компанії Кіргізгаз за суму в один долар США.
Угода зобов’язує російський концерн інвестувати в газову галузь Киргизстану 655 мільйонів доларів, інформує Радіо Свобода.
Зі слів влади Киргизстану, дана угода є правильною, оскільки країна була не здатна самостійно вивести Киргизгаз з глибокої заборгованості.
Крім того, 23 грудня депутати провладної партії в парламенті Вірменії проголосували за ратифікацію угоди з Росією, яка, зокрема, передбачає повний перехід у власність Газпрому досі спільної компанії Армросгазпром, яка займається транспортуванням і розподілом в країні російського газу, його транзитом, а також електроенергетикою.
За угодою, російська компанія отримає останні 20% акцій компанії, якими досі володіла Вірменія.
Варто зазначити, що за умовами цієї ж міжурядової угоди Вірменія позбавляється права на самостійний імпорт газу, який повністю контролюватиме Газпром протягом подальших 30 років, до 2043-го, а також не матиме права змінювати умови поставки газу.
Як відомо, опозиційні фракції бойкотували голосування в парламенті, проте владна Республіканська партія має більшість, достатню для самостійного прийняття рішень. Крім того, у будівлі парламенту сотні людей протестували проти ратифікації угоди, підписаної раніше.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас